Menu
in

Isı kullanmadan yapılan dalgalı saç modelleri

Isı ile şekillendirme yapan aletlerin saçlarımız üzerindeki olumsuz etkilerini biliyoruz. Saç düzleştirmek ya da dalgalandırma için kullandığımız elektrikli aletler kısa sürede harikalar yaratıyor olabilir. Onlarla yaptığımız saç modelleri her zaman en güzel görünen ama en çok zarar görenler olur. Saçları güçsüz kılan, çabuk kırılmasını sağlayan ve en önemlisi de kurutan işlemlerdir. Biz de size ısı kullanmadan dalgalı saçlar elde edebileceğiniz yöntemler önermek istiyoruz. Hem fazla zaman almayan hem de saçları koruyarak uygulanabilecek, ısı kullanmadan yapılacak saç modelleri için yazının devamına göz atabilirsiniz.

Uzun saçlar için denizkızı dalgalı saçlar

İhtiyacınız olan sadece su ve saç spreyi. Özellikle uzun saçlar için çok iyi bir görünüm elde edebileceğiniz bir saç modelidir. Uygulaması da oldukça kolay. Önce saçlarımızı ikiye ayıralım. Bir tarafı elimize alıp spreyli şişe ile su sıkarak nemlendirelim. Sonrasında enseden başlayarak aşağıya doğru klasik saç örgüsü şeklinde örelim ve küçük bir lastik ile bağlayalım. Örgü boğumunun tamamına üstünden ve altında saç spreyi sıkalım ve örgüyü sabitleyelim. Diğer ayırdığımız tutama da aynı işlemi uyguladıktan sonra bir kaç saat beklemek gerekiyor. Öğleden sonra veya akşam dışarı çıkacağınız günlerde sabahtan örüp hazırlanmaya başlayana kadar iyice sabitlenmesini sağlamış olursunuz. Ya da en iyisi yatmadan önce bu işlemi uygulamaktır. Sonrasında tek yapmanız gereken örgüleri açık saçlarınızı şöyle bir karıştırmak.


Sadece saç spreyi ve pens ile dalgalı saç yapımı

Özellikle orta uzunluktaki saçlar için önerebileceğimiz bu modelde bolca saç pensine ihtiyacınız olacak. Saçlarınızı yaklaşık 1 parmak kalınlığında tutamlara ayırın. En alttan başlayarak bir tutamı alın ve spreyleyin. Saç ucunuzdan enseye kadar işaret ve uzun parmağınıza sararak ilerleyin. Ensede parmaklarınızdan yavaşça çıkardığınız saç rulosunu pens ile sabitleyin. Birkaç saat sonra pensler çözdüğünüzde ahenkle danseden dalgalı saçlara kavuşacaksınız. Dalgalı saç yapımı için gördüğünüz gibi fazla zahmete gerek yok.

Magazin dalgaları

İşte işin en eğlenceli kısmına geldik. Zaman evdeki eski dergileri değerlendirme zamanıdır. Kimin aklına gelirdi ki kıvırcık saç yapımı için magazin dergilerini kullanacağız? Ama ısının zararlı etkilerinden saçlarınızı korumak ve muhteşem dalgalar yaratmak için çok etkili bir yöntem olacağını göreceksiniz. Eski dergilerin yapraklarını tek tek ayırın ve iki parmak eninde dikdörtgen olacak şekilde katlayın. Yaklaşık bir parmak eninde tutamlara ayırdığınız saçlarınızı spreyledikten sonra saç ucundan başlayarak bu kâğıt şeride sararak yukarı kadar devam edin. Enseye yakın bir noktada kâğıdın iki ucunu katlayıp bağlayın. Bu şekilde tüm saçınızı kâğıtlar ile sardıktan sonra 2 saat kadar bekleyin ve tüm düğümleri açın.

Not: Isı ile şekillendirmeden saçlarınızı sabitlemek için saç spreyi kullanmanız kaçınılmaz olacaktır. Saç spreyi de yüksek ısıveren şekillendiriciler kadar olmasa da saçlarınızı kurutabilir. Bunun için saçlarınıza her yıkamadan sonra nemlendirici krem ile bakım yapmayı unutmayın.

Püf noktası: Bu saç modelleri yapımında her saç tutamına sprey sıkmak gerekiyor. Ve giysileriniz ile etraf bol miktarda spreye bulanacak demektir. Bunu önlemek için spreyi elinize sıkın ve saç tutamını elinizle aşağıda doğru hareketlerle sprey ile ıslatın. Hem bu şekilde spreyiniz daha uzun ömürlü olacaktır.

Cevap bırakın