Menu
in ,

Hızlı Saç Uzatma ve Bakım Tüyoları

Doğal saç bakım sırları, sağlıklı ve hızlı saç uzamasını sağlayacak yöntemler tüm kadınların ilgi alanına giriyor. Saç bakımı konusundaki ilk bilinmesi gereken şüphesiz ki iyi beslenmedir. Saç öncelikle içeriden beslenir, sağlıklı vücut aynı zamanda sağlıklı saçlar demektir. Beslenmenizde protein, sebze ve meyveleri yeterli oranda aldığınızdan emin olun. Eğer saç dökülmesi ya da aşırı kepek gibi bir sorunlarınız varsa önce bir doktora başvurun. Basit bir kan tahlilinde bile demir ya da herhangi bir vitamin eksikliği ortaya çıkabilir ve bunlara karşı önlem alınabilir. Aksi takdirde dışarıdan yaptığınız doğal saç bakımı çalışmaları sonuç vermeyecektir. Eğer mevsimsel olarak saçlarınız dökülmeye başladıysa çinko takviyesine başvurabilirsiniz. Çinko ve biotin tabletleri eczanelerde doğal takviye olarak satılmaktadır.

Güzel ve bakımlı görünmenin en önemli adımlarından biri saç ve saç bakımı da emek ve sabır isteyen bir iştir. Her gün düzenli temizleme, mümkün olan en az zarar ile kurutma, şekillendirme ve bakım şeklinde uzayıp giden bir listemiz var. Şimdi bu adımların üzerinden beraber geçelim.

Yıkama ve kurutma

Özellikle yaz aylarında sürekli duş almak istiyorsunuz biliyoruz ama her seferinde saçlarınızı yıkamazsanız daha iyi olur. Eğer mutlaka yıkamak istiyorsanız da sadece su ile yıkayın. Şampuan saçlarınızı kirlerden arındırırken saçın doğal yağını ve koruma kalkanını da yok eder. Gün aşırı şampuanlamak saçlarınızı incelerek kopmalardan korur. Banyo suyunuz sıcaklığının mutlaka ılık olması gerekiyor. Çok sıcak su ile duş yapmak saçları kurutuyor ve saç diplerine zarar veriyor. Yıkadıktan sonra saçınızdaki fazla suyu havlu ile bastırarak almanız ve tabir yerinde ise çitileyerek kurutmamanız tavsiye olunur. Saçlarınızı öne eğerek tararsanız kırılmaları ve koparak dökülmeleri en aza indirmiş olursunuz. Çünkü saçın her zaman en üstte kalan kısımları güneş ve rüzgar gibi etkenlere çok açık olduğu için daha çabuk kırılır. Yumuşak kıllı bir fırça veya geniş aralıklı bir tarak kullanırsanız en az zararla tarama işlemini bitirirsiniz.

Saç şekillendirme

Saça ısı ilen şekil veren elektrikli aletler saçlarımızı kurutur. Yine bu işlemler koparak dökülmelerine neden olur. Bloğumuzda paylaştığımız pratik saç modelleri ile bu ürünleri kullanmadan da harikalar yaratabilirsiniz. Eğer ben saç düzleştirici olmadan yaşayamam diyenlerdenseniz işlem öncesi saçınıza mutlaka koruyucu bakım kremi sürün. Ve sizin saçlarınızın normalden daha fazla bakıma ihtiyaç duyacağını unutmayın. Yaz aylarında en iyisi saçlarınıza şekillendirici sürdükten sonra doğal bir şekilde kurumaya bırakmaktır. Saç kurutma makinesi saçların tel tel görünmesine neden olabilir. Saç kurutma makinesi ile kuruttuktan ya da düzleştirici kullanımından sonra da sadece uçlarına bakım yağı ya da durulanmayan bakım kremi sürmelisiniz. Bu şekilde saçlarınızın kurumasını önleyebilirsiniz.

Profesyoneller yardım

Eğer saçlarınızda kırıklar çoğalmaya başlamış veya başka saç problemleri ile uğraşıyorsanız doğal saç bakım önerileri yanında kuaförünüzden de yardım alabilirsiniz. Sonuçta evde uygulayabileceğiniz bitkisel saç bakım kürleri yanında marketlerden temin ettiğimiz saç bakım ürünleri de kullanıyoruz. Birkaç çeşit ürüne bütçe ayırana kadar bir tane kaliteli ürün alıp kullanabilirsiniz. GK Hair, Tigi, Davines ve Goldwell markalarını önerebiliriz. Kuaförlerde de bulabileceğiniz bu markalar için şu siteden ürünleri inceleyebilirsiniz.

Evde saç bakım maskeleri

Doğal malzemeler kullanılarak yapılan, evde kolaylıkla uygulayabileceğiniz saç maskeleri ile harikalar yaratabilirsiniz. Evde bulunan zeytinyağı, bal, yumurta, kekik, biberiye ve lavanta gibi çeşitli baharatlar ile hazırlanan bitkisel saç bakım maskeleri saçlarınızın daha hızlı uzamasını sağlar. Örneğin tarçının saçların hızlı uzamasını sağladığını biliyor muydunuz? Tarçın yağı ve tarçın ile hazırlanan bakım maskeleri ile çözümü doğada bulabilirsiniz.

Tarçın maskesi yapımı;

1 Çay kaşığı toz tarçın ile 2 yemek kaşığı ısıtılmış zeytinyağını iyice karıştırıp saç diplerinize sürün. Yarım saat bekledikten sonra normal şekilde şampuanlayıp yıkayın. Zeytinyağını ısıtırken yakmamaya dikkat edin. Cezve içinde kısık ateşte ılınması yeterlidir. Başka bir alternatif de bu maskenin içine 1 çay kaşığı bal karıştırmaktır. Balın saçı yapılandırma özelliği sayesinde maskenin etkisi artacaktır. Tarçın maskesi haftada bir kez kullanıma uygundur.

Aktarlardan alacağınız tarçın yağını da direk saç diplerine masaj ile uygulayabilirsiniz. Banyodan önce yapacağınız bu tarçın yağı bakımında bekleme süresi olarak yarım saat uygundur.

 

Cevap bırakın