Menu
in , ,

Güçlü Saçlar İçin Bakım Önerileri

Sağlıklı ve güçlü saçlar canlı görünür, her zaman parlaktır, saç dökülmesi gibi problemlerden uzak, kolayca şekle giren ve hacimli bir yapıdadır. Sağlıklı saçlar daha hızlı uzar ve kırılmalara karşı daha güçlüdür. Her adımda ahenkle dans eden, sağlıklı ve mükemmel görünen saçlar ise o kadar da ulaşılmaz değil.

Saçlarınızda gözle görülür bir incelme varsa pahalı tedaviler ve ürünler yerine doğal bakım yöntemlerine başvurabilirsiniz. Daha kalın, hacimli ve güçlü saçlar için evde yapılan bakımlar hem pratik hem de neredeyse maliyetsizdir.

İyi ve dengeli beslenme, yüksek protein içeren diyet, çevresel etkiler ve kimyasal ürünlerden saçlarınızı korumak, yüksek ısıveren aletlerin etkilerini azaltmak gibi birçok uygulama ile saç bakımınıza destek olabiliriz. Sigaradan uzak durmak, düzenli spor, kendinize ayıracağınız sakin zamanlar, antioksidan alımına dikkat etmek, kaliteli ve yumuşak bir şampuan kullanımı gibi konulara da dikkat etmemiz gerekiyor.

Gelelim güçlü saçlar için ne yapmalı konusuna. Doğal malzemeler ile evde yapılabilen saç maskeleri bu konuda size yardımcı olacaktır.

Sağlıklı ve güçlü saçlar için 5 pratik öneri

1- Yumurta

Yüksek oranda protein içermesi sebebi ile yumurta saç bakımında ilk sıralarda gelen doğal bir malzemedir. Saç uzunluğunuza göre 1 veya 2 yumurtayı iyice çırpın. Nemli saçlarınıza saç diplerinizden uçlarına kadar iyice yedirin. 30 dakika beklettikten sonra soğuğa yakın derecede ılık su ile iyice durulayın. Yumuşak ve doğal şampuan kullanarak yıkayın. Eğer biraz daha zamanınız varsa İçerisine badem yağı, hindistan cevizi ve hatta evde her zaman bulunan zeytinyağından 1 yemek kaşığı kadar karıştırırsanız ekstra bakım sağlamış olursunuz. Haftada bir kez uygulamak sağlıklı ve güçlü saçlar için yeterli olacaktır.

2- Zeytinyağı

Sadece saf zeytinyağı bile saçlarınıza yeter. Organik veya doğal olarak üretilmiş bir zeytinyağı seçmenizi ve ılık halde uygulamanızı öneririz. Çok kısık ateşte bir kepçe ya da cezve içerisinde ılıtacağınız 2 yemek kaşığı zeytinyağını saç ve saç derinize masaj yaparak uygulayın. Yarım saat sonunda yumuşak bir şampuan ile yıkayarak durulayabilirsiniz. İçerisine 1 çay kaşığı kadar bal karıştırmak da etkiyi arttıracaktır. Haftada bir kez kullanımı yeterlidir.

3- Yoğurt

Saçlarınıza sağlık katmak için yoğurtu mutlaka deneyin. 3 yemek kaşığı yoğurtun içine çırpılmış bir adet yumurta sarısı ekleyin, iyice karıştırın. 1 tatlı kaşığı sirkeyi de ekleyip iyice yedirin. Hem saç dipleri hem de saç boy ve uçlarına uygulayabilirsiniz. Yarım saat bekledikten sonra ılık su ile durulayın.

4- Avokado

Yüksek oranda E Vitamini içeren bu meyve saç bakımında kullanılan bir malzemedir. Olgun bir adet avakodo ve yarım muzu püre haline getirin, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırıp saç diplerinden başlayarak tüm saçınıza yedirin. Saçlarınızın nemlenerek bir çok sorununun ortadan kalktığını göreceksiniz.

5- Keten Tohumu

Protein ve Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan keten tohumu saç bakımında oldukça etkilidir. Keten tohumunun saça faydaları özellikle parlaklık ve nem kazanması açısından değerlendirilmektedir. Bir gece önceden 1 bardak su içerisinde 2 yemek kaşığı keten tohumunu bekletin. Arada karıştırın. Sabah 1 bardak daha su ekleyerek yüksek ateşte kaynatın. Köpürdüğü zaman altını kısın ve jel kıvamına gelene kadar karıştırın. Sonrasında tanelerini süzün ve bu jel kıvamındaki sıvıyı kapağını kapatarak soğutun. Soğuduktan sonra saçlarınıza yedirin ve yarım saat beklettikten sonra durulayın. Özellikle kıvırcık ve dalgalı saçlarda etkili olan keten tohumu saçlarınızın daha güçlü ve parlak olmasını sağlar.

 

Cevap bırakın