Menu
in ,

Evde Doğal Şampuan Yapımı

Saç maskeleri ve kürleri tariflerinden sonra şimdi sıra şampuanda.  Evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, tamamen doğal ev yapımı şampuanın içeriğindeki tüm malzemeler saçı onarıcı özelliğe sahip. Aynı zamanda da saçın E- vitamini ihtiyacını karşılıyor. Macadamia, jojoba, hindistan cevizi yağı ve e- vitamini saçlarınızı onarıp, kırık oluşumunu engelleyerek sağlıklı uzamasına yardımcı oluyor! Karışımın bir diğer özelliği de saç kabarmasını önlemesi. Siz de doğal ürünler kullanmaktan hoşlanıyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz, hem de bir yandan saçlarınızın bakımını yapmış olursunuz.

Malzemeler:
1 tatlı kaşığı yeşil çay
500 ml su
Yarım tatlı kaşığı jojoba yapı
Bir kalıp argan sabunu
Yarım tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
Bir tatlı kaşığı Macadamia yağı
Yarım dilim ekmek
1 E-vitamini tüpü

Uygulanışı
Bir tatlı kaşığı yeşil çayı yarım litre sıcak su içerisine koyup demleyin.
Bir kalıp argan sabununu rendeleyin
Bir kavanozun içerisinde yeşil çayın suyunu süzün
İçerisine rendelenmiş argan sabunu ve yarım dilim ekmek ekleyin
Yarım tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı, bir tatlı kaşığı macadamia yağı ve yarım tatlı kaşığı jojoba yağını, son olarak da bir tüp E-vitamini ekleyin.
Sabunun erimesi için kavanozun kapağını kapatıp iki saat kadar bekletin ve sonra bu karışımı tam kıvamına gelene kadar blendırdan geçirin.

Not: Esansiyel isterseniz bergamut yağı ekleyebilirsiniz. Bir çay kaşığı yeterli olacaktır. Bergamut saçtaki kepekler içinde faydalı bir yağdır.

Cevap bırakın