Menu
in

En Etkili Saç Rengi Açma Yöntemleri

Saçlarınızda bir değişiklik yapmak, balköpüğü ve altın rengi balyajlar ile saçlarınıza ışıltı katmak mı istiyorsunuz? Bu yıl hem birçok ünlüde hem de etrafımızda göreceğimiz üzere birkaç ton açılmış ve sadece uçlara ya da saç aralarına ışıltı verilmiş saçları yoğunlukla görmekteyiz. Bu saç tonlarını kimyasal ya da bitkisel boyalar ile yakalamak isterseniz mutlaka boya öncesinde açıcılar ile saç renginizi açtırmalısınız. Saç rengini açtırmak ise ağır bir kimyasal işlemdir ve saçlarınıza zarar verir. Matlaşıp kuruması, cansızlaşması ve incelerek koparak dökülmelerin artmasına sebep olabilir.

Evde rahatlıkla bulunabilecek malzemeler ile doğal yollarla saç açma işlemi uygulayarak bu zararlı etkilerin önüne geçmeniz mümkün. Kahverengi tonlarda saç rengine sahip olanlar için doğal saç açma yöntemleri uygulayarak 1-2 ton daha açık, ışıltılı renklere sahip olabilirsiniz.

Doğal saç açma yöntemleri ile yazın ışıltılarını saçlarınızda hissedin

Güneşin parlak yüzünü göstermeye başladığı şu günler saç rengini açmak için en uygun dönemdir. Doğal yöntemlerle saç açma işlemlerinde malzemeleri saçınıza uyguladıktan sonra güneşe çıkarak etkisini arttırabilirsiniz. Basit malzemeler ve tarifler ile evde uygulanabilecek saç açma yöntemlerini birlikte inceleyelim.

1- Papatya suyu ile saç açma

Hem uygulaması en kolay, hem de en bilenen ve uygulanan yöntemler arasındadır. Aktardan temin edebileceğiniz kuru papatyalardan bir avuç kadarını büyük bir bardak su içerisinde kaynatın. Yaklaşık 5 dakikada suyun sarıya döndüğünü göreceksiniz. Daha fazla kaynatırsanız turuncu renkte bir papatya çayı elde edersiniz ve bu şekilde etkisi azalıyor. Sarı renkteki papatya çayınızı süzerek soğumaya bırakın. Spreyli şişe yardımı ile saç uçlarından yukarıya doğru tüm saçınıza uygulayın. Saçlarınızın 1-2 saat boyunca güneşte kurumasına izin verin. Tamamen doğal yollarla saç açma yöntemlerinden biri olan papatya suyu haftada 3 kez uygulandığında birkaç ton açılmış ve ışıltılı saçlara sahip olmanızı sağlayacaktır.

2- Karbonat ile saç rengini açma

Karbonat, saç rengini doğal yollarla açma dışında saç derinize bakım yaparak bazı saç problemlerinden de kurtulmanızı sağlar. Temiz ve fazla suyu havlu ile alınmış nemli saç üzerine oldukça kolay bir şekilde uygulanır. Toz karbonatı eliniz ile tutamlara ayırdığınız nemli saç üzerine sürün. Parmaklarınız ile masaj yaparak yedirdiğinizde nemli saçınız tozun dağılmasını sağlayacaktır. Yaklaşık 1 saat beklettikten sonra ılık su ile durulayabilirsiniz. Gördüğünüz gibi karbonat ile saç rengi nasıl açılır sorusunun cevabı oldukça basit J

3- Limon ile saç açma

Limon, her mutfakta bulunan ya da kolayca elde edebileceğiniz bir malzeme olduğundan doğal saç açma yöntemleri arasında en çok kullanılanlardan biridir. Limon suyu fazla asit içerdiği için direk değil su ile karıştırılarak uygulanır. Yine yaz aylarında uygulanması kısa sürede etki alınması açısından önemlidir. Bir limonun suyunu sıkıp 2 bardak ile su ile karıştırın. Spreyli bir şişe kullanmak uygulamada size kolaylık sağlar. Saç uç ve boylarına sıkarak saçlarınızı ıslatın. Güneşte 1 saat kadar bekleyerek saçlarınızın kurumasına izin verin. Sonrasında ılık su ile durulayıp nemlendirici bir krem ile saç uçlarına bakım yapmanızı öneririz. Limon özellikle kuru saçların daha fazla kurumasına sebep olabilir. Kahveden sarıya dönen saç renginizdeki ışıltılardan memnun kalacağınıza eminiz.

4- Bal saç rengini açar mı?

Doğal yöntemler ile saç açma işlemleri arasında aynı zamanda saça bakım da yapan uygulama baldır. Saçı besleyip, canlanmasını sağlarken aynı zamanda parlak ve sağlıklı açık tonlarda saçlara sahip olursunuz.

Bal ile saç rengi açma

  • Yarım bardak bal ve yarım bardak zeytinyağını iyice karıştırın. Masaj yaparak saçlarınıza iyice yedirin. 45 dakika-1 saat kadar saçlarınıza etki etmesi için bekleyin. Sonrasında ılık su ve yumuşak formüllü bir şampuan ile yıkayın.
  • Yukarıdaki tarifi su ile de deneyebilirsiniz. Bu şekilde yağlı saçlar için güvenle kullanılabilir. Yarım bardak bal ve yarım bardak suyu karıştırarak uygulayıp 1 saat sonra durulayabilirsiniz.
  • Bal ve Limon maskesi; Yarım bardak bal ve 1 adet limonun suyunu karıştırın. Temiz ve nemli saçlarınıza spreyli şişe yardımı ile uygulayın. Yarım saat güneşte kurumasına izin verin. Sonrasında ılık su ile durulayabilirsiniz.

5- C Vitamini ile saç açma

Bundan önceki tariflerimiz doğal saç renginin açılması ile ilgili yöntemler içeriyordu. Boyalı ve işlem görmüş saçlar için ise c vitamini ile saç rengini açma ile ilgili farklı bir yol önereceğiz. Boyalı saçlar yıpranma ve kırılmaya daha müsait olduğu için c vitamini ile aynı zamanda bakım yapabilirsiniz. Eczaneden alacağını c vitamini tabletlerinden 10 tanesini havanda ezerek toz hale getirin. Günlük kullanmakta olduğunu şampuan içerisine dökerek karıştırın. Her gün bu şampuan ile yıkadığınız saçlarınız zamanla doğal bir şekilde açılacaktır.

Cevap bırakın