Menu
in

Boyalı Saçlar İçin Bakım Kürü Önerileri

Boyalı saçların bakımı sağlıklı saç boyaması ile başlar. Eğer boyama işlemi kaliteli ürünlerle doğru bir şekilde uygulanmışsa, bakımın yüzde ellisi tamamlanmış demektir. Saç derisine sürülen yabancı maddelerin saçı yıprattığı unutulmamalı, içeriği bilinmeyen ürünlerden uzak durulmalıdır. İçeriğine güvenilen organik boyalar tercih edilebilir.

Boyalı saçların nem ihtiyacı normalden daha fazladır. Uygulanacak saç bakımının nemlendirme özelliği olması gerekir. Saç yapısı ve saça yapılan işleme göre maske tercih edilmelidir.  Saça kaybettiği nem, yumuşaklık ve parlaklığın geri kazandırılması amaçlanmalıdır. Nasıl bir bakım uygulanacağını etkileyen bir diğer faktör saç rengidir.  Sarı saça uygulanacak bakım ile koyu bir saça uygulanacak bakım farklılık gösterebilir. Koyu saçlarda boya saç telini açmadığı ve kapattığı için yoğunluğu fazla olan bakımlar saçları yapıştırabilir, yağlı gibi gösterebilir. Koyu saçlarda çok fazla nem kaybı olmaz. Yıkandığında durulanabilen bakımlar yapılmalıdır. Kızıl bakır gibi kolay akan renklerde ise renk koruyucu şampuan ve maskeler uygulanmalıdır.

Boyalı saçlar için evde yapılabilecek bakım kürleri

1- Fındık Yağı Maskesi
2 yemek kaşığı fındık yağı
1 ampul B vitamini
1 tatlı kaşığı çörek otu yağı
1 tatlı kaşığı elma sirkesi

Bunu saç diplerine uygulamaya çok gerek yok. Daha çok saç uçlarına uygulanmalı. Boneyle kapatıp, 20 dakika beklettikten sonra önce şampuan sonra da soğuk su ile durulamanız gerekiyor. Bu karışımı bir hafta kadar saklamanızda bir mahsur yok. Bir kavanoz içerisinde saklanabilir, güneş ışığı görmemeli ve dolaba konmamalıdır.

2- Bemiks, Evigen ve Bepanthen
1 ampul bemix
1 ampul evigen
1 ampul bepanthen
Yarım su bardağı zeytinyağı

Ampul, evigen ve bepantheni zeytinyağının içerisine koyup karıştırın Bir saat beklettikten sonra saçlarınızı yıkayın.

3- Hint Yağı Maskesi
1 bardak buğday
5 bardak su
yarım çay bardağı hint yağı

Bir tencereye 5 bardak su koyup buğdayları içerisinde kaynatın. İyice kaynattıktan sonra buğdayları süzüp onları bir çatal ile ezin, üzerine de hint yağını ekleyin. Bu maskeyi saçlarınıza uygulayıp bir saat kadar bekletmeniz gerekiyor.

Cevap bırakın