Menu
in

Biri hacimli ve parlak saçlar mı dedi?

Canlı, parlak ve güçlü görünen saçlara kim sahip olmak istemez? Sadece kadınlar değil, erkeklerin de mükemmel görünmesini sağlayacak olan, mükemmel saçlardır. En önem verdiğimiz konu saçlarımızken aslında onlara en çok zararı da yine biz veriyoruz. Şekillendirmede kullandığımız ısıveren aletlerin olumsuz etkisini biliyor ve yine de istediğimiz saç modelini uygulamak için kullanıyoruz. Saç spreyinin cansız, mat ve kuru bir görünüme sebep olduğunu bildiğimiz halde elde ettiğimiz modeli sabitlemek için kullanmaktan kendimizi alıkoyamıyoruz. Çevresel ve genetik faktörler de eklenince nemsizleşen, dökülen saçlarımızı kurtarmak için çare aramaya başlıyoruz.

Aslında yediklerimiz kadar saçlarımıza uyguladığımız ürünlere de dikkat etmemiz gerekiyor. Saç tipimize göre etkili, mümkünse doğal malzemelerden yapılmış, saçlarımızı koruyan ürünler kullanmak daha doğru olacaktır. Yanlış işlemler sebebi ile kırılan saçları sık sık kestirmek ise sadece saçlarınızın gitgide kısalmasına sebep olur. Eğer saçlarınıza bakım yapmazsanız sorunu kökten çözemediğiniz için bu şekilde birkaç haftalık ara çözümler bulabilirsiniz. Ve yılın sonunda bir bakmışsınız uzatmak istediğiniz saçlarınız hala omuz hizasında…

İnce telli saçlar için bakım önerileri

İnce telli saçlar kırılmaya daha müsaittir. Isı ile yapılan saç şekillendirme işlemleri de en çok ince telli saçlarda yıkıma neden olur. Saçları her zaman aynı yerden sıkıca toplamak da saçları güçsüzleştirir. Mümkün olan her zamanda yıkadıktan sonra saçlarınızı bir bakım kremi ile düzene soktuktan sonra kendi kendine kurumaya bırakmalısınız.

Banyo suyunuz her zaman ılık olmalıdır. Çok sıcak su ile yıkamak, saçlarınızı daha fazla kurutur ve yıpratır. Boya, perma veya röfle gibi işlemler, özellikle saç rengini açtırmak saçları daha fazla yıpratır. Kıvırcık saçlar tararken daha dikkat olunması gereken saç tipleridir. Dolaşmaya elverişli olduğu için saç uçlarından başlayarak yavaş hareketlerle, yuvarlak uçlu bir fırça yardımı ile taranmalıdır.

Haftada bir kez doğal bakım yolları kullanarak bakım yapmalısınız. Saç bakım yağları ile yapacağınız bu işlem saçlarınızı güçlendirecektir. Bitkisel yağlar ile saç bakımı için bu yazımızı inceleyebilirsiniz.

Yağlı saçlar için bakım önerileri

Banyonuzda her zaman bulundurmanız önerilen elma sirkesi ve limon suyu yağlı saçlar için birer mucizedir. Her duştan sonra durulama suyuna birkaç damla elma sirkesi ve limon damlatın ve saçlarınızı durulayın. Saçınızdaki fazla yağ oluşumunu önlerken canlı bir görüntü sağlayacaktır. Yağ dengesini sağlayacak yağlı saçlar için doğal bakım maskesi tarifimizi de 2 haftada bir uygulamanızı öneririz.

Yağlı saçlar için doğal bakım maskesi

1’er çay kaşığı Hint yağı, menekşe yağı, çörek otu yağı, zeytinyağı, lavanta yağı, 1 çay kaşığı kuru maya, 1 tatlı kaşığı elma sirkesi. Yağları benmari usulü ısıttıktan sonra kuru maya ve elma sirkesini ekleyin iyice karıştırın. Saç diplerinize masaj yaparak uygulayın, saç uçlarına da yedirdikten sonra bone veya streç film ile sararak 1 saat bekletin. Sonrasında ılık su ile durulayabilirsiniz.

Cevap bırakın